בית>>

בלוג

"שקדים – מקור לחלבון לצמחונים או מנת שומן?" • ד"ר רוזמן הביאה את כל התשובות
01.12.2024

כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת המיתוסים, והפעם: האם שקדים הם מקור לחלבון לצמחונים? או מנת שומן?  "השקדים הם מקור מעולה לחלבון איכותי, לסידן, מגנזיום וויטמין E שחשוב נגד קמטים בפנים", הסבירה רוזמן. "הם נשנוש משביע לזמן ארוך, עם אינדקס גליקמי אפסי – מה שאומר שהם מושלמים לסוכרת, וגם מפחיתים סיכון למחלות לב". בהמשך עסקה בכמה מיתוסים

קרא עוד >>

שנה טובה לכל
17.09.2023

שנה טובה ! שנת שקד חדשה. קטיף השקדים הסתיים באלול לקראת חגי תשרי. הקיץ החם שמעיק עלינו בדרך כלל, מיטיב עם השקד הישראלי. הקטיף התבצע במהלך חודש אוגוסט במועדים שונים, על פי בשלותו של כל זן . זאת הזדמנות לאחל לחקלאי השקד החרוצים והמקצועיים, בליווי החוקרים ומלווי הענף השוקדים על טיפוח ופיתוח זנים, ואיכות השקד הישראלי – שנה טובה וברוכה.

קרא עוד >>

ייצור השקדים בישראל גדל מדי שנה
25.06.2023

ייצור השקדים בישראל גדל בשנים האחרונות בכ-36%: בעוד שבעולם נרשמת מגמת ירידה ביכולת ייצור השקדים, לפי נתוני מועצת הצמחים, בישראל דווקא גדל הייצור בשנים האחרונות והגיע ליבול של כ-7,500 טון בשנה, זאת בעיקר באמצעות השבחת זנים והגדלת עמידות הפרי בפני מחלות ומזיקים. לכתבה 👇 ייצור השקדים בישראל גדל מדי שנה   &nbs

קרא עוד >>