בית>>

בלוג

שקד ישראלי – הסמל קולינרי של ט"ו בשבט
05.02.2023

ט"ו בשבט הגיע ועמו שפע של מגוון מוצרים. לשקד הישראלי, הסמל הקולינרי של החג לצד הפירות היבשים, עומד איתן השקד הישראלי בשפע יתרונותיו. ט"ו בשבט הוא מהחגים האהובים עלינו, התזונאים. הסמלים הקולינריים של החג הם פירות מיובשים, אגוזים ושקדים. מזונות שהם למעשה חומר גלם וניתן לצרוך אותם כמעט ללא עיבוד – ואת חלקם אף ללא עיבוד כלל. הם טעימים, מזינים,

קרא עוד >>

מחקר בינלאומי חדש – אכילת שקדים עוזרת למערכת העיכול
02.11.2022

מחקר חדש שנערך בבריטניה גילה כי אכילת שקדים עוזרת למערכת העיכול ואף משפרת את כמות היציאות השבועיות של אדם ממוצע. החוקרים גילו כי החומר החיובי נמצא בכמות גבוהה משמעותית בקרב אלו שאכלו שקדים בהשוואה לאלו שאכלו עוגייה. החוקרים מסבירים שכאשר תאי המעי הגס פועלים ביעילות, הם מספקים מצב אידיאלי לשגשוג המיקרובים של המעי, דופן המעי מתחזק, לא דולף או דלקתי,

קרא עוד >>

. השקד פורח פעם בשנה. השיא בימים אלו
02.03.2022

הילולת פריחה מרגשת קרדיט: עמירם שקד לוי השקד פורח פעם בשנה, במטבח האיטלקי הוא נמצא בדי יום. לכבוד שפע הפריחה בימים אלו קראו עוד ומצאו עוד רעיונות והזדמנויות ליהנות ולצרוך את השקד ישראלי, בהשראת המטבח העשיר של איטליה על מחוזותיה. כל כך בריא, כל כך טרי, כל כך טעים – אין כשקד ישראלי דוד שושן, מומחה לקולינריה איטלקית מבשר ומשתף.

קרא עוד >>