בית>>

בלוג

השקדים מוריקים על העצים וההתרגשות גדולה
10.05.2023

עם תום הפריחה המלכותית בורוד ולבן, עטו העצים גלימה ירוקה ועבודה הדבורים המבורכת ממשיכה את מחזור השקד. הפרחים היו לחנטים והחנטים לשקדים. בשלב זה של תום האביב ותחילתו של הקיץ פירות השקד מתמלאים וגדלים, מתעבים ומוריקים ומחקים לבשלות לקראת קטיף באוגוסט. ישראל מבורכת במטעים לאורך ולרוחב כל הארץ ואנו מתרגשים כל שנה מחדש לעקוב אחרי מחזוריות העצים לקראת עונת הפרי

קרא עוד >>

שקד ישראלי – הסמל קולינרי של ט"ו בשבט
05.02.2023

ט"ו בשבט הגיע ועמו שפע של מגוון מוצרים. לשקד הישראלי, הסמל הקולינרי של החג לצד הפירות היבשים, עומד איתן השקד הישראלי בשפע יתרונותיו. ט"ו בשבט הוא מהחגים האהובים עלינו, התזונאים. הסמלים הקולינריים של החג הם פירות מיובשים, אגוזים ושקדים. מזונות שהם למעשה חומר גלם וניתן לצרוך אותם כמעט ללא עיבוד – ואת חלקם אף ללא עיבוד כלל. הם טעימים, מזינים,

קרא עוד >>

מחקר בינלאומי חדש – אכילת שקדים עוזרת למערכת העיכול
02.11.2022

מחקר חדש שנערך בבריטניה גילה כי אכילת שקדים עוזרת למערכת העיכול ואף משפרת את כמות היציאות השבועיות של אדם ממוצע. החוקרים גילו כי החומר החיובי נמצא בכמות גבוהה משמעותית בקרב אלו שאכלו שקדים בהשוואה לאלו שאכלו עוגייה. החוקרים מסבירים שכאשר תאי המעי הגס פועלים ביעילות, הם מספקים מצב אידיאלי לשגשוג המיקרובים של המעי, דופן המעי מתחזק, לא דולף או דלקתי,

קרא עוד >>