כל המתכונים

מרק שקדים קר – מתאים לחגי תשרי

שתף מתכון:
מרק מרענן בסגנון ספרדי , עם הרבה חלבון ערכים טובים ובעיקר הטעמים - שישאירו טעם למנה הבאה!!! אחרי הארוחות בתפריט מסורתי הנה גיוון לאירוח האושפיזין בסוכה (וגם בבית....) עם מנות קלילות ועשירות בו זמנית.  
המרכיבים:
  • 250 גרם שקד ישראלי טחון (אפשר מולבן ואפשר עם הקליפה הטבעית)
  • 3 פרוסות חלה מושרות במים חמים (כמחצית השעה)
  • 2-3 שיני שום
  • חצי כוס שמן זית עדין (כדוגמת לצ'ינו או פיקואל)
  • רבע כוס חומץ בן יין לבן (או כל חומץ אחר שאוהבים)
  • 1 ליטר מים קרים
  • אשכול קטן של ענבים ירוקים חצויים
  • חופן שקד ישראלי טבעי קצוץ גס
  • מלח (1-2 כפיות)
ההכנה:
  • מכניסים למעבד מזון שקדים טחונים, פרוסות החלה (סחוטות מהמים) ושום ומעבדים לעיסה. מוסיפים שמן זית וחומץ תוך כדי פעולת העיבוד. ממליחים ומוסיפים את המים עד דרגת סמיכות (כמו יוגורט סמיך).
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את הענבים ומקררים מספר שעות.
להגשה:
  • מוזגים לקערות מרק ומעטרים בשקדים הקצוצים.
   
כל המתכונים