כל המתכונים
כל המתכונים
לחמניות אווריריות משקד ישראלי – טבעוני וללא גלוטן
- קיטו - ללא פחמימות
- טבעוני - ללא ביצים ומוצרי חלב
- לסובלים מצליאק או נמנעים מגלוטן - ללא גלוטן בכלל

- 1 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כוס פסיליוםם (להשיג במדפי הטבע במרכולים, בחנויות תבלינים או בבתי טבע)
- 1 כוס מים (בטמפ' החדר)
- 2 כפות שמן זית עדין
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- לציפוי:
- 2 כפות שקד ישראלי טבעי קצוץ
- 1 כפית שומשום
- מערבבים בקערה את כל החומרים (ללא הציפוי) לבצק אחיד. מתחילים בערבוב עם כף ומשלימים בלישה של 2 דקות. מתקבל בצק מאד נוח ללישה!
- משהים 10 דקות
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפיה בניר אפיה. משמנים את הניר במעט שמן.
- קורצים בידיים משומנות קל, מהבצק פיסה בגודל כדור פינג פונג ויוצרים כדור.
- בקערית לערבב את השקדים הקצוצים והשומשום.
- להכין קערית שמן זית ומברשת להברשת הלחמניות.
- למרוח שמן זית על כל לחמנייה ולטבול בתערובת של השקדים והשומשום.
- ממשיכים עם כל הבצק. ייווצרו כ 8 או 12 כדורים קטנים. מניחים כל לחמנייה בעדינות על גבי התבנית, במרווח מה בין אחת לשנייה.
- אופים כ 35 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מע' צל'