כל המתכונים

ממרח שקדים איטלקי – פסטו שקד ישראלי מובחר

פסטו שקד ישראלי מובחר

 

שתף מתכון:

פסטו שקד ישראלי, עם קליפהממרח שקדים - פסטו שקדים

נכון, אחד המרכיבים בפסטו קלאסי צנוברים. אך אלו אינם גדלים בארץ. אנחנו מעודדים שימוש בחומרים מתנובת הארץ, עליה עומלים חקלאי ישראל החרוצים והמוכשרים, יום יום בשנה. והרי לכם שתי גרסאות לפסטו טעים במיוחד. באחת קלינו את השקדים על קליפתם הדקה (בקערית התחתונה),  ובשנייה קלפנו את השקדים לקבל שקדים לבנים (בקערית העליונה). בשתי הגרסאות קלינו את השקדים. כמובן שהקפדנו על שקד ישראלי (אנחנו ממליצים על הזן המנצח 'אום אל פחם (חסן)', שמן זית ישראלי איכותי, ועלי ריחן (בזיליקום) מהאדנית שזה עתה מתחזקת ומתפתחת  עם  התחממות הלילות (ריחן לא אוהב קור...) . פסטו קלאסי מכיל גם גבינת פרמזן. אנחנו ויתרנו הן לטובת הטבעונים , וכן להארכת חיי המדף במקרר.

החומרים:

  1. 1 כוס ריחן (בזיליקום) עלים בלבד
  2. 25 גרם שקדים קצוצים וקלויים
  3. 1/2 כוס שמן זית
  4. 2 שיני שום קלופות
  5. 1/4 כפית מלח גס
  6. אם מתאים לכם פרמזן - 30 גרם פרמזן טחון דק
ההכנה: קלי קלות, כל החומרים בערבול זה אחר זה במעבד מזון או בבלנדר מוט מהסוג החזק. מתחילים  עם השום והמלח, מוסיפים שמן ושקדים ובסוף את עלי הריחן. מעבירים לצנצנת עם מכסה הניתן לאטימה מלאה. מטפטפים מעט שמן זית מעל (לשמירת הטריות) ומאחסנים במקרר. הנאה מלאה משקד ישראלי בשבועות ובכל השנה!      
כל המתכונים