כל המתכונים
כל המתכונים
עוגת שקדים בזיגוג שוקולד, גם לפסח
עם ההכנות לפסח הכי מוזר שעברנו אי פעם, החלטתי לא לדלג על מסורת המשפחה ולאפות את עוגת השקדים של סבתי.
זאת הנודעת בשם: "עוגת פסח של סבתא זלמה". סבתי היתה מערבבת שני סוגי שקדים טחונים : מרים ורגילים.
עוגה לא מסובכת להכנה, טעימה וחגיגית. גם השנה ננעים את החג עם האוירה גם אם הטעמים "יעברו" בזום.

- תבנית עגולה '26 משומנת
- לחמם תנור ל 170 מעלות
- מרכיבים:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 7 ביצים
- 11/3 כוס סוכר
- 2 כפות קמח מצה
- 2 כפות קמח תפו"א
- 3 כפות שמן צמחי
- 2 כפות קוניאק
- 1 כפית גרידת לימון
- אופן ההכנה:
- להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- להקציף את החלבונים עם הסוכר
- לערבב בקערה חלמונים + קוניאק + שמן וקליפת הלימון.
- להוסיף את התערובת לחלבונים המוקצפים.
- לערבב את הקמחים עם השקדים ולהוסיף לתערובת בעדינות.
- לאפות בתנור החם כ-35 דקות ב-170 מעלות
- לשנות מצב תנור לטורבו לעוד 10 דקות
- להוציא מהתנור ולצנן. העוגה עלולה ל"נחות". הציפוי יעשיר את העוגה בטעם ובמראה
- לציפוי השוקולד
- מרכיבים:
- 50 גרם שוקולד
- 2 כפות קקאו
- 5 כפות מי ברז
- 2 כפות סוכר
- 30 גרם חמאה (או מרגרינה לעוגת פרווה)
- ההכנה:
- להמס את כל המרכיבים, ללא השומן, על להבה נמוכה או 20ש' במיקרו
- להוריד מהאש והוסיף את השומן תוך ערבוב איטי.
- לצפות את העוגה הקרה ולעטר בשקדים פרוסים/חצאים/שלמים.
מאמרים אחרונים
-
עוגת שקדים בזיגוג שוקולד, גם לפסח
23/03/2020
-
חיתוכיות שקדים וקצף
19/09/2019
-
בריאות בקלי קלות – משקה שקדים
05/02/2020
-
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
19/09/2019
-
עוגת שקדים בחושה
03/02/2020
-
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
19/09/2019