כל המתכונים

עוגת שקד ישראלי וקלמנטינה אורי

זה לא החורף. זה אנחנו, שזכינו במיטב התוצרת ותנובת הארץ. שקד ישראלי, בכל צורה מעשיר כל תבשיל ומאפה. לשקד הישראלי תכונות טעם מעולים. זאת בנוסף למרכיבים התזונתיים שעולים על כל שקד אחר. בכמות הסידן, בסיבים תזונתיים ובחלבון. שקד גדול, טרי, ממיטב חקלאי הארץ.  קלמנטינות /אורי/ (עם המדבקה הירוקה), ארומתית וטעימה בכל צורה. קליפה , דלת גרעינים ומתוקה עם חמיצות מאוזנת. מעשירה כל מאפה לכל חך. הפעם המרתי את השמן המזוכך בשמן זית ישראלי, כתית מעולה מזן לצ'ינו. זן עדין המתאים לכל מטרה (תיבול, בישול ואפיה).

 

קרדיט: פסקל פרץ-רובין

שתף מתכון:
עוגת שקד ישראלי וקלמנטינות אורי   

המצרכים :

לתבנית מוארכת 27X10X8.5 ס"מ
  • 2 כוסות קמח כוסמין או קמח רגיל
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים שקד ישראלי
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים מולבנים שקד ישראלי
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס מיץ קלמנטינות אורי
  • 1 כף גרידת קלמנטינות אורי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3/4 כוס שמן זית עדין (לצ'ינו, פיקואל) או חמניות
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מיץ קלמנטינות אורי
  • 1 כף גרידת קלמנטינה אורי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפיה, שקדים טחונים והפרוסים, סוכר ומלח 3 בקערה נוספת מערבבים את המוצרים הרטובים: שמן, מיץ וגרידת הפירות, ווניל 4 יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים את הנוזלים תוך ערבוב במערבל יד או מטרפה עד שכל החומרים במרקם אחיד 5 מעבירים לתבנית ואופים בלמשך 40-45 דקות עד שבבדיקת קיסם יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור לצינון על רשת 6 הציפוי: מניחים את כל החומרים ומערבבים לקבלת בלילה חלקה. מצפים את העוגה הקרה ומחליקים לשכבה אחידה. 7 מפזרים את גרידת הקלמנטינה.    

כל המתכונים