כל המתכונים

עוגיות שקד ישראלי, טבעוני, ללא גלוטן

עוגיות שקד ישראלי טבעוני וללא גלוטן

 

פ ו ר י ם  בפתח!!

שקדים וקמח שקדים הפכו למצרכים קבועים במזווה אצלי. אימצתי שדרוג הקמחים מקמח לבן או כוסמין לקמח שקדים. בכל סוג של מאפה ממירה הכל או חלק. התוצאה גם מעשירה את המאפה וגם מורידה מכמות הפחמימות היומית. הפעם ניסיתי להמיר את כל הקמחים בקמח שקדים. התוצאה טעימה ומשודרגת לדרגת מרציפן. העוגיות נשמרות זמן רב. מתאימות למשלוח מנות לכבוד פורים המתקרב ומתאימות לפסח. מתאימות לאוכלי קטניות ולאלה שאינם צורכים קטניות בחג החירות. עוגיות ללא התלבטות, ככה 100% שקד ישראלי. נ ה ד ר

חג פורים שמח

Shaked Israeli

 

שתף מתכון:

עוגיות שקדים טבעוניות

כזה עוד לא פגשתם. עוגיות יומיומית לצד תה, קפה או סתם באמצע היום. כל כך יומיומי שמתאים לטבעוניים, לצורכים תזונה ללא גלוטן וכל הטוב הזה מתאים גם לפסח, לכל המסורות ולכל העדות. העוגיות האלו הפכו להיות בנות בית אצלנו. מכפילה כמויות ומאחסנת מחצית במקפיא. שחלילה לא יחסר..... תהנו מאד   תבנית תנור מרופדת בניר אפיה (אין צורך לשמן) כ-20  עוגיות קטנות  

המצרכים :

  • 1 ו 1/2 כוס קמח  שקדים משקד ישראלי
  •  1/4  כוס סירופ מייפל טהור
  • 1/4  כוס טחינה גולמית
  • חצאי שקדים מולבנים לעיטור - שקד ישראלי
 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 בקערה מערבבים קמח, סירופ מייפל וטחינה 3 צרים כדורים קטנים  (הכי קל עם ידיים רטובות) ומניחים בתבנית ומשטחים מעט 4 מעטרים כל עוגייה בחצי שקד מולבן (גיוון: אפשר גם עם הקליפה) 5 אופים כ- 10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להצהיב. להוציא מהתנור לצינון מלא על רשת 6  שומרים בקופסא סגורה או במקפיא  

טיפים:

  • הסרת הקליפה נעשית בשניות לאחר השרייה של  כ-5 דקות במים רותחים.
  • אני השתמשתי בשקדים מזן חסן (אום-אל-פחם), מובחר – ענק. זן מקומי, טעים ביותר
  • לקבלת תחתית שחומה, עם סיום האפיה הנחתי את התבנית על תחתית התנור ל 2-3 דקות.

כל המתכונים