כל המתכונים

עוגיות מרנג עם שקד ישראלי

פסח באמצעו. את העוגות החגיגיות הכנו ונהנינו עם אורחינו. והפסח ממשיך! היום התחשק לי משהו מתוק על יד הקפה. משהו קטן…. שיהיה בבית, אם "משהו יגיע" אתה יודעים…. מפה ומשם מתארחים, מארחים יש עוד את חול המועד וחג שני. שמחה לשתף במתכון קליל, שופע בשקד ישראלי ומעשיר את עוגיות המרנג לרמה אחת מעל. ללא גלוטן וללא שומן. התענוג מתאים לסיום כל ארוחה או חטיף כשמתחשק משהו מתוק ולקליל.

קלי קלות, כמה דקות ותתברכו בקופסא מלאה של ענני קצף טעימים, עשירים בחלבון ובטעמים מיוחדים. הנה המתכון!:

 

 

שתף מתכון:

עוגיות מרנג עם שקד ישראלי 

כ- 30 יחידות

מחממים תנור ל 150 מעלות (לא טורבו)

מרפדים את תבנית התנור בניר אפיה (אין צורך לשמן)

  •  רכיבים:
  • 2 חלבונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שקד ישראלי, קצוצים גס
  • 100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ (או נטיפי שוקולד איכותיים)
  • ההכנה:
  • מקציפים את החלבונים עם המלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה (5-6 דקות)
  • מוסיפים את השוקולד והשקדים ידנית, בתנועות עטיפה (שלא לשבור את קצף הביצים)
  • מכניסים לשק זילוף ומזלפים על נייר האפייה במרווחים של כס"מ אחת מהשנייה
  • (לחילופין אפשר ליצור תלוליות בעזרת שתי כפיות)
  • מכניסים לתנור החם לאפיה כ-40 דקות.
  • בסיום האפייה רצוי להשאיר לקירור בתנור.
  • את העוגיות הקרות רצוי לאחסן בקופסא אטומה. לא במקרר.
  •  
כל המתכונים