כל המתכונים
כל המתכונים
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
עוגיות שקדים יבשות בסגנון בישקוטי איטלקי. מתכון מסורתי מתאים לסיום ארוחה ולאתנחתא בין לבין. 'זהירות', ממכר
תבנית תנור מרופדת בניר אפיה
לחמם תנור ל 180 מעלות
מצרכים
- 200 גרם חמאה
- 3 ביצים (L)
- 2 כפות קוניאק
- 1 כוס סוכר
- 1.5 כוס קמח רגיל
- 1.5 כוס קמח תופח
- 100 גרם שקדים קצוצים
- 100 גרם צימוקים (לא חובה)
אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים יחד (בקערה, ביד או במיקסר עם וו גיטרה)
לחלק את המסה ל-5 ועל גבי משטח מקומח (התערובת רכה)
ליצור ככרות שוות ולהניח בתבנית עם רווח (תופח בזמן האפיה)
לאפות 20 דקות.
לאחר שהכיכרות התקררו (מספר שעות, אפשר לילה) לפרוש לפרוסות דקות.
לחמם תנור במצב טורבו ל 150 מעלות
השכיב כל פרוסה על צידה ולאפות 45-60 דקות.
מאמרים אחרונים
-
חיתוכיות שקדים וקצף
19/09/2019
-
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
19/09/2019
-
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
19/09/2019
-
בריאות בקלי קלות – משקה שקדים
05/02/2020
-
עוגת שקדים בחושה
03/02/2020