כל המתכונים
הנה עוד מתכון מעולה לעוגיות המשלבות שקד ישראלי, לגיוון ספר המתכונים שלך.
קל להכנה, תוצאה טעימה, מתאים לימות הסתיו, לצד הקפה או לנשנוש בין לבין.
נשמר היטב בקופסת העוגיות על השיש או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.
מרקם הבצק נעים לעיצוב כדורים קטנטנים. מעט חומרים והרבה עוגיות (50!!!).
כל המתכונים
עוגיות חמאה ושקד ישראלי
- להכין תבנית תנור עם ניר אפיה.
-
המרכיבים:
- 200 גרם חמאה רכה
- ½1 כוסות קמח רגיל - מנופה
- 100 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים)
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
-
ההכנה:
- 1. לערבב ביד או במיקסר עם וו "גיטרה" את כל החומרים.
- 2. לכסות את הקערה ולצנן במקרר כחצי שעה
- 3. לחמם תנור (עדיפות לטורבו, לא חובה) ל 170 מע'
- 4. לכדרר כדורים קטנים ולהניחם בתבנית במרחק מה זה מזה
- 5. לפחוס את הכדורים בנעיצת שקד טבעי במרכז
- 6 להכניס לתנור ולאפות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות
- 7. להוציא מהתנור ולצנן. להעביר לקופסת אחסון כשהעוגיות קרות