כל המתכונים
מתאים ל-2 תבנית אינגליש קייק
לחמם תנור ל-180 מע'
כל המתכונים
עוגה בחושה מרציפנית עם שקד ישראלי
עם השנים ההרגלים משתכללים. עוגת הבית קיבלה טוויסט קטן אך משמעותי עם תוספת בריאה של שקד ישראלי בשתי תצורות : טחונים ופרוסים. העוגה מקבלת עידון מרציפני ומעשירה את הטעמים.
עוגה מרציפנית עם שקד ישראלי
מתאים ל-2 תבנית אינגליש קייק
לחמם תנור ל-180 מע'
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס שמן חמניות או שמן זית ישראלי עדין (לצ'ינו, פיקואל)
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס שקדים טחונים שקד ישראלי
- 1/4 כוס שקדים פרוסים מולבנים שקד ישראלי
- 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
- בקערת המערבל עם וו גיטרה לערבל במהירות גבוהה סוכר עם הביצים עד להכפלת הכמות
- להוריד את המהירות ולהזליף את השמן באיטיות עד שיבלע למסה אחידה.
- להוסיף לסירוגין את 2 סוגי הקמחים והגבינה עד שהקמח נמהל בתערובת.
- להעביר ל-2 תבניות משומנות עד גובה 3/4 מהתבנית.
- לפזר את השקדים מעל באופן אחיד.
- לאפות ב-180 מע' 35 דקות. העוגות מוכנות כאשר קיסם שננעץ במרכז העוגות יבש!
מתכונים אחרונים
-
עוגה בחושה מרציפנית עם שקד ישראלי
11/11/2021
-
סהרוני שקד ישראלי וקלמנטינה 'אורי'
04/03/2021
-
מאפה תירס טרי עם קמח שקדים
28/12/2020
-
עוגיות שקד ישראלי משני מרכיבים
17/11/2020
-
עוגת שקדים בזיגוג שוקולד, גם לפסח
23/03/2020
-
קרקר שקדים ללא גלוטן בקלי קלות
29/03/2020
-
חיתוכיות שקדים וקצף
19/09/2019
-
בריאות בקלי קלות – משקה שקדים
05/02/2020
-
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
19/09/2019
-
עוגת שקדים בחושה
03/02/2020
-
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
19/09/2019
-
סלט קיץ משובח משקדים וזיתים
03/06/2020