כל המתכונים

סהרוני שקד ישראלי וקלמנטינה 'אורי'

Shaked Israeli

 

שתף מתכון:

סהרוני שקדים וקלמנטינה אורי

עוגיות סהרונים כל כך יפות וטעימות והפעם סהרוני שקדים וקלנטינה אורי. טעמים אהובים והכי כיף שהעוגיות נשמרות היטב בקופסה לפחות שבועיים. עכשיו זו בדיוק העונה מתחילת החורף ועד אחרי שבועות, קלמנטינה אורי עסיסית, בטעמים ייחודיים. זן שפותח על ידי חוקרים ומדענים ממכון וולקני, ומבוקש בעולם כולו. גאווה ישראלית.

במתכון השתמשתי בשקדים טחונים – שקד ישראלי מזן חסן (אום אל פחם), השקד הגדול, הטעים והבריא ביותר, אף הוא פיתוח ישראלי לתפארת.

להעמקת הידע אודות יתרונות השקד הישראלי, בעמודים השונים מידע מפורט ועדכני. אין כמשקד הישראלי!!  

תבנית תנור מרופדת בניר אפיה (אין צורך לשמן)

כ-50  עוגיות

המצרכים :

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן זית (ישראלי, עדין)
  • 11/2 כוסות קמח רגלי
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • קליפה מקלמנטינה 'אורי'
  • 1/4 כוס מיץ מקלמנטינה 'אורי' (מפרי אחד גדול)
אבקת סוכר לבזיקה על הסהרונים רק אחרי שהתקררו לגמרי

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור (לא טורבו) ל C1900
  2. במיקסר עם וו גיטרה לערבל קמח, אבקת סוכר והשקדים הטחונים לקבלת תערובת אחידה.
  3. להוסיף קוביות חמאה רכה עד שמתקבל בצק אחיד
  4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולצנן במקרר כשעה לפחות
  5. לחלק את הבצק לקוביות (אפשר עם סכין) של כ 2X2ס"מ (יווצרו כ45-50 קוביות)
  6. לגלגל כל קוביה ל"נחש" באורך של כ-9-10 סמ וליצור סהרון
  7. לאפות 15-20 דקות עד שמזהיב (השחמה קלה)
  8. להוציא מהתנור לצינון מלא.
  9. לבזוק אבקת סוכר ולאחסן בכלי אטום.

כל המתכונים