כל המתכונים
כל המתכונים
סהרוני שקד ישראלי וקלמנטינה 'אורי'
סהרוני שקדים וקלמנטינה אורי
עוגיות סהרונים כל כך יפות וטעימות והפעם סהרוני שקדים וקלנטינה אורי. טעמים אהובים והכי כיף שהעוגיות נשמרות היטב בקופסה לפחות שבועיים. עכשיו זו בדיוק העונה מתחילת החורף ועד אחרי שבועות, קלמנטינה אורי עסיסית, בטעמים ייחודיים. זן שפותח על ידי חוקרים ומדענים ממכון וולקני, ומבוקש בעולם כולו. גאווה ישראלית.
במתכון השתמשתי בשקדים טחונים – שקד ישראלי מזן חסן (אום אל פחם), השקד הגדול, הטעים והבריא ביותר, אף הוא פיתוח ישראלי לתפארת.
להעמקת הידע אודות יתרונות השקד הישראלי, בעמודים השונים מידע מפורט ועדכני. אין כמשקד הישראלי!!תבנית תנור מרופדת בניר אפיה (אין צורך לשמן)
כ-50 עוגיות
המצרכים :
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 כפות שמן זית (ישראלי, עדין)
- 11/2 כוסות קמח רגלי
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- קליפה מקלמנטינה 'אורי'
- 1/4 כוס מיץ מקלמנטינה 'אורי' (מפרי אחד גדול)
אופן ההכנה:
- לחמם תנור (לא טורבו) ל C1900
- במיקסר עם וו גיטרה לערבל קמח, אבקת סוכר והשקדים הטחונים לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף קוביות חמאה רכה עד שמתקבל בצק אחיד
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולצנן במקרר כשעה לפחות
- לחלק את הבצק לקוביות (אפשר עם סכין) של כ 2X2ס"מ (יווצרו כ45-50 קוביות)
- לגלגל כל קוביה ל"נחש" באורך של כ-9-10 סמ וליצור סהרון
- לאפות 15-20 דקות עד שמזהיב (השחמה קלה)
- להוציא מהתנור לצינון מלא.
- לבזוק אבקת סוכר ולאחסן בכלי אטום.
מתכונים אחרונים
-
סהרוני שקד ישראלי וקלמנטינה 'אורי'
04/03/2021
-
עוגיות שקד ישראלי, טבעוני, ללא גלוטן
17/02/2021
-
עוגיות שקדים וטחינה נהדרות
23/01/2021
-
עוגת שקד ישראלי וקלמנטינה אורי
16/01/2021
-
עוגיות שקד ישראלי משני מרכיבים
17/11/2020
-
קרקר שקדים ללא גלוטן בקלי קלות
29/03/2020
-
מאפה תירס טרי עם קמח שקדים
28/12/2020
-
עוגת שקדים בזיגוג שוקולד, גם לפסח
23/03/2020
-
חיתוכיות שקדים וקצף
19/09/2019
-
בריאות בקלי קלות – משקה שקדים
05/02/2020
-
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
19/09/2019
-
עוגת שקדים בחושה
03/02/2020
-
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
19/09/2019
-
סלט קיץ משובח משקדים וזיתים
03/06/2020
-
עוגת שיפון שקד ישראלי ולימון
03/01/2021