כל המתכונים
כל המתכונים
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
עוף חגיגי מתכון בריא וטעים

מצרכים
- 4 כרעיים עוף
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצלים
- 2 שיני שום
- 1 פלפל ירוק או אדום (לא חריף)
- 1 תפוח עץ (גרני סמיט)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית קארי
- 1 כפות קמח שקדים או רגיל
- 50 גרם שקדים
- 50 גרם ערמונים (קלויים/אפויים)
- 50 גרם שזיפים מיובשים
- 1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
- 2 כוסות מים
אופן הכנה
1.
- לחמם תנור ל C 1800
- לרפד תבנית התנור בנייר אפיה
- למרוח את העוף בשכבה דקה של שמן. לערבב את 2 סוגי הפפריקה עם כפית מלח ולמרוח את כרעי העוף. להניח בתבנית. לאפות כ-30 דקות עד שהעוף משחים
- להוציא מהתנור ולשפוך את הנוזלים והשומן שהצטברו.
- לקצוץ גס את השקדים
- לפרוס את הערמונים
- לפזר את השקדים והערמונים על העוף.
2. הכנת הרוטב
- -לקצוץ את הבצל
- -לחתוך את הפלפל לקוביות
- -לחתוך את התפוח (אין צורך לקלף) לקוביות
- -לקלוף שיני שום ולפרוס לפרוסות דקות
- -לחמם מחבת גדולה או סוטאז' עם 3 כפות שמן זית ולאדות בצל עד שקיפות
- -להוסיף את הפלפל והשום ולבשל כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם
- -להוסיף את הקמח ולערבב היטב (למניעת גושים)
- -להוסיף את היין והמים
- -להוסיף את התפוחים, תערובת הפפריקה שנשארה וקארי.
3. לחמם תנור ל 1600 (לא טורבו).
למזוג את הרוטב על רבעי העוף שבתבנית (הרוטב צריך להגיע לגובה 2/3 מהעוף) ולאפות כשעה.
לפזר את השזיפים על הרוטב והעוף ולהמשיך באפיה עוד כ-20-30 דקות.
לכל המתכונים
-
בריאות בקלי קלות – משקה שקדים
05/02/2020
-
חיתוכיות שקדים וקצף
19/09/2019
-
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
19/09/2019
-
עוגת שקדים בחושה
03/02/2020
-
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
19/09/2019