כל המתכונים

מיני מיני פאי שקדים מיוחד לט"ו בשבט

מיני מיני פאי
שתף מתכון:

מיני מיני פאי שקד ישראלי

לחיצה על הקישור תביא למסמך הניתן להדפסה

המתכון הזה מלווה אותי שלושים שנים ועוד.... בסך הכל מרכיבים שקיימים בכל בית. לא מסובך, אבל מצריך את הסבלנות לקרוץ עיגולים, לרפד שקעי מיני בתבנית, והכל באהבה גדולה.

אני מכינה אותם עם שקד ישראלי טרי וטעים במיוחד. מכינה לבן האהוב שלי שכל כך אוהב אותם. שווה את הטרחה.

זהו מתכון אמריקאי (זוכרים? 80% מהשקדים בעולם גדלים  בקליפורניה....) קלאסי, אני המרתי אותו לגאוה ישראלית עם שקד ישראלי עתיר חלבון וטעים לחך שלנו. תהנו!!

  • לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 כוס קמח
  • לערבב יחד בקערה. ללוש לבצק אחיד ולצנן כשעה במקרר.
  • למלית:

  • 2/3 כוס שקד ישראלי קצוץ גס
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף חמאה רכה
  • להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב לתערובת אחידה
  • ההכנה:

  • לחלק את הבצק לשניים.
  • לרדד לעלה דק (כ-3 מ"מ) על משטח מקומח היטב.
  • לקרוץ לעיגולים בקוטר  8 ס"מ הנכנסים במלואם לשקע בתבנית המיני מאפינס.
  • למלא כל קערית בצק כזו עד המחצית.
  • לאפות בתנור שחומם לטמפ 180 מע' 20-25 דקות ( עד שמשחים)
  • לצנן ולחלץ מהשקעים.
  • ת ע נ ו ג  !!!!

כל המתכונים