כל המתכונים

מאפה תירס טרי עם קמח שקדים

מאפה תירס טרי וקמח שקדים

בימי החורף הקצרים והסגר השלישי, מאפה מגרגרי תירס טרי וקמח שקדים, בליווי סלט טרי – ארוחה קלה , טעימה ומחממת. השתמשתי בתירס לבן, (כ-3) למרות שאפשר לעת מצוא לשלוף שקית גרגרי תירס מהפריזר. להעמקת הטעמים שמוסיף קמח השקדים, בחרתי ביוגורט וגבינת כבשים.

בריאות וימים טובים!

 

שתף מתכון:
מאפה תירס טרי עם קמח שקדים   מאפה פשוט להכנה והתוצאה ערבה. לאחרונה אימצתי את התירס הלבן לשימושים שונים. מלבד בישול קצר במים, משמש כמרכיב בסלט עגבניות (ללא בישול) ולאפיה במתכונים במקום קפוא או משומר. התוצאה טעימה לצד הרווח בירק טרי ובריא!
  • תבנית 20*20 משומנת במעט חמאה
  • לחמם תנור ל 180 מעלות

מרכיבים:

  • 2/3 כוס קמח שקדים
  • 2 כוסות גרגרי תירס טרי
  • 1 כוס יוגורט כבשים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה:

  • -לערבב  בקערת מעבד מזון חמאה + ביצים + קמח שקדים+ 1 כוס גרגירי תירס
  • להעביר לקערה ולהוסיף את יתרת התירס (1 כוס) והגבינה
  • -להעביר לתבנית המשומנת
  • - לאפות 30-35 דקות. 

להנאתכן.ם

 
כל המתכונים