כל המתכונים

לחמניות אווריריות משקד ישראלי – טבעוני וללא גלוטן

שתף מתכון:
  רבים המתכונים למאפים עם שקדים. הפעם מצאתי שילוב של לחמניות ביס, טעימות במיוחד ומתאימות לכל אפיון תזונתי. עשירים בחלבון וסידן (מוכח: שקד ישראלי מכיל יותר סידן מכל שקד אחר!):
  • קיטו - ללא פחמימות
  • טבעוני - ללא ביצים ומוצרי חלב
  • לסובלים מצליאק או נמנעים מגלוטן - ללא גלוטן בכלל
ולכל הטוב הזה, 5 דקות הכנה, 10 דקות המתנה, 35 דקות אפיה. זהו. זאת ועוד - הלחמניות נשארות רכות ונימוחות בטמפרטורת החדר יומיים שלושה. במקרר - שבוע, במקפיא - חודש. אל דאגה.... הן לא יחזיקו לא חודש ולא שבוע. יחטפו. תהינו כולכן.ם
  החומרים :                                                                         
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס  פסיליוםם (להשיג במדפי הטבע במרכולים, בחנויות תבלינים או בבתי טבע)
  • 1 כוס מים (בטמפ' החדר)
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • לציפוי:
  • 2 כפות שקד ישראלי טבעי קצוץ
  • 1 כפית שומשום
 
אופן ההכנה: 
  • מערבבים בקערה את כל  החומרים (ללא הציפוי) לבצק אחיד. מתחילים בערבוב עם כף ומשלימים בלישה של 2 דקות.  מתקבל בצק מאד נוח ללישה!
  • משהים 10 דקות
  • מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפיה בניר אפיה. משמנים את הניר במעט שמן.
  • קורצים בידיים משומנות קל, מהבצק פיסה בגודל כדור פינג פונג ויוצרים כדור.
  • בקערית לערבב את השקדים הקצוצים והשומשום.
  • להכין קערית שמן זית ומברשת להברשת הלחמניות.
  • למרוח שמן זית על כל לחמנייה ולטבול בתערובת של השקדים והשומשום.
  • ממשיכים עם כל הבצק. ייווצרו כ 8 או 12 כדורים קטנים. מניחים כל לחמנייה בעדינות על גבי התבנית, במרווח מה בין אחת לשנייה.
  • אופים כ 35 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מע' צל'
  ת ה נ ו. שתפו!
כל המתכונים