כל המתכונים
תבנית מרובעת 25X25
לחמם תנור ל-טמפ. 170מע'
כל המתכונים
חיתוכיות שקדים וקצף

מצרכים
- 200 גרם שקדים טחונים
- 4 חלבוני ביצה (L)
- 2 חלמוני ביצה (L)
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח רגיל
- 3/4 כוס קמח תופח
- 100 גרם חמאה
- 3-4 כפות ריבה תות, שזיפים או מה שאוהבים
אופן הכנה
להכנת הבצק
מערבבים במיקסר עם וו הגיטרה 2 חלמונים, חמאה רכה, 1/2 כוס סוכר ו-2 סוגי הקמח, לבצק אחיד
- לשטח את הבצק בתבנית (אפשר ביד או עם גב הכף). הבצק צריך לכסות את שטח התבנית ללא שוליים)
- לרכך את הריבה במיקרו מספר שניות ולמרוח על גבי הבצק
- לפזר את השקדים על הריבה, באופן אחיד
- להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר הנותרת לקצף יציב
- למרוח את הקצף על גבי השקדים.
- לאפות בתנור החם כ-35 דקות
- להוציא את העוגה מהתנור, לצנן ולחתוך לריבועים
- אפשר (לא חובה) להכניס כל ריבוע לעטרות ניר
מתכונים אחרונים
-
חיתוכיות שקדים וקצף
19/09/2019
-
בריאות בקלי קלות – משקה שקדים
05/02/2020
-
עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות
19/09/2019
-
עוגיות שקדים בסגנון איטלקי (קומיש)
19/09/2019
-
עוגת שקדים בחושה
03/02/2020