כמה שקדים מומלץ לאכול כל יום?
כמה שקדים מומלץ לאכול כל יום?
צריכה קבועה של שקדים מפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם . מהי הכמות היומית המומלצת? וגם, מתכון בריאות של עוגיות שקדים ללא קמח
השקדים מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שונים כמו ויטמין E, אבץ, מגנזיום וזרחן, וארגוני בריאות שונים ממליצים כחלק מאורח חיים בריא לשלב בתפריט היומי שקדים ואגוזים מגוונים, זאת לטובת שיפור מדדי השומנים בדם (דיסלפידמיה) וכך להקטין את הסיכוי למחלות לב וכלי דם. מעצם היותו של השקד זרע, הוא מכיל כמות גדולה יחסית של שומנים כאשר רובם שומנים בלתי רווים. שילוב שומנים בלתי רווים מן הצומח בתפריט היומי, מומלצים לטיפול בדיסלפידמיה ולמניעת מחלות קרדיווסקולריות, כחלק מההנחיות הישראליות לטיפול בדיסלפידמיה (מדדי שומנים בדם שאינם תקינים) ונייר העמדה להמלצות תזונתיות למניעת מחלות קרדיווסקולריות (מחלות לב וכלי דם). כך גם, באופן עקיף ישנה השפעה מיטיבה על השמנה, סכרת, יתר לחץ דם ועוד.
במחקר שנעשה במשך 12 שבועות בקרב 150 חולי במחלות לבביות, נבדקה השפעת צריכת 10 גרם שקדים בכל יום. במחקר זה נמצא כי צריכת 10 גרם שקדים, בכל יום לפני ארוחת הבוקר למשך 3 שבועות תרמה לעלייה משמעותית ברמות הכלוסטרול HDL (הכולסטרול הטוב אותו נרצה בכמות גבוהה בדם) ולעלייה נוספת גם לאחר 12 שבועות. ובמקביל נצפתה ירידה ברמות הטריגליצרדים (שומנים בדם) וב LDL כולסטרול (כולסטרול הרע אותו נרצה ברמה נמוכה ומאוזנת בדם.
מחקרים נוספים מראים כי השקדים הם מקור ל-α-tocopherol, זהו ויטמין E הנחשב פעיל ביותר מבין קבוצת הטוקפרולים המאפשר עמידות בפני חמצון בפני גורמים מחמצנים בעיקר של LDL כולסטרול הגורם לטרשת עורקים. ויטמין E באופן כללי הוא ויטמין שמאפשר לגופנו להתמודד עם רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון מולקולות וחומרים כמו LDL כולסטרול השוקע בדפנות העורקים וגורם לטרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם.
גם תעשיית הקוסמטיקה זיהתה את התכונות הנוגדות חמצון של השקדים ושל ויטמין E הפעיל שהם מכילים וכולנו מכירים קרמים שונים ומוצרים קוסמטיים המבוססים על שמן שקדים, קרם שקדים ואף תחליב גוף מבוסס שקדים.
כמה שקדים מומלץ לאכול ביום?
הכמות היומית המומלצת כפי שנראה במחקרים היא מאוד רחבה, בין 10 ועד 100 גרם ליום. בגלל שהערך הקלורי של השקדים הוא יחסית גדול, 7 שקדים מכילים כ 50 קלוריות כדאי להפעיל שיקול דעת באכילה שלהם. כמו כן, דגש חשוב נוסף הוא שההמלצות מתייחסות לצריכת השקדים בצורתם הגולמית – ללא מלח ולא קלויים.
לסיכום, צריכת שקדים ואגוזים בכמות מתונה בכל יום יכולה להוות יתרון לבריאותכם, בריאות הלב וכלי הדם. אך ישנו דגש חשוב – צריכת שקדים ואגוזים לא יכולה לבוא לבד, יש להתמיד באורח חיים בריא, דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית. כל אלו יביאו לתוצאות טובות בהרבה מאשר כל רכיב בנפרד.
למאמר המלא:
- קרדיט: אלכס שצ'וקין, מאקו בריאות/תזונה נכונה
קטגוריות
תגיות
מאמרים אחרונים
-
מזון העל שמפחית את הכולסטרול הרע
15/07/2020
-
את השקד הישראלי הקורונה לא תכניע!
29/06/2020
-
שקדים – במקום הראשון מבין מזונות העל
30/01/2020
-
הסיבה שאתם חייבים להשרות שקדים לפני אכילתם
14/03/2020
-
השקד – מלך הרכיבים בפיתוח מוצרים
25/01/2020
-
השקדים ישדרגו לכם את האימונים
18/01/2020
-
שלל יתרונות תזונתיים בשקד הישראלי
20/01/2020
-
שקדים עתירים בסיבים תזונתיים
25/01/2020
-
בתשפ"א – שפע של שקד ישראלי
23/09/2020
-
שקדייה – האקדמיה ללשון עברית
08/02/2020
-
למה הנשנוש הקטן הזה נחשב "מזון על"
19/06/2021
מאמרים נוספים
19/06/2021
למה הנשנוש הזה נחשב "מזון על"? שקדים הם לחלוטין חטיף מדהים. הם מפחיתים כולסטרול רע, מקטינים את הסיכון למחלות לב ויש בהם ברזל, מגנזיום, אשלגן ואבץ ומשפר את אלסטיות של העור. .לקריאת הכתבה ודקה וחצי של האזנה לסגולות השקד הישראלי- FM103 בלחיצה על הקישור ניתן לקרוא את הכתבה ולהאזין להסבריה של ד"ר מאיה רוזמן ד"ר מאיה רוזמן מציגה נתונים