כל המתכונים
כל המתכונים
קוביות שקדים, לימון ועוד שקדים
קוביות שקדים עשירות בשקדים. מהשקד הישראלי הגולמי ועד השמן המופק. בריאות מכל ביס.
קבלו גרסה קלה, וקצרה לחטיף שקדים עתיר בריאות ועונג. על הדרך תענוג טבעוני♣
רכיבים:- 500 גר' קמח שקדים
- 2 כפות קורנפלור
- 3 כפות שמן שקדים
- חצי כפית מלח
- כוס ורבע סוכר
- 2 כפיות מייפל טבעי
- כף תמצית וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
- 120 גרם (חצי כוס) ממרח שקדים
- כפית וחצי אבקת אפיה
- שקדים פרוסים לקישוט
- מנפים קמח שקדים וקורנפלור עם מלח ואבקת אפיה לקערת המיקסר.
- עם וו הגיטרה מוסיפים תוך כדי ערבוב במהירות בינונית: מייפל, וניל, שמן, קליפת לימון, הסוכר וממרח השקדים. עד קבלת תערובת אחידה. ייתכן ותהיה פרורית, אפשר להוסיף עוד כף או שתיים שמן.
- לכסות בניילון נצמד ולהעביר לקירור לכשעתיים.
- לחמם תנור ל-165 מעלות. לרפד תבנית התנור בניר אפיה. לפזר את התערובת באופן שווה על התבנית. כדאי להדק עם גב הכף.
- למרוח את המשטח במעט שמן ולפזר שקדים פרוסים (או חצאי שקדים).
- לאפות כחצי שעה עד שהמשטח מזהיב.
הערות:
- שמן שקדים אפשר להשיג בחנויות המתמחות, ואפשר לאצור מראש צנצנת ממרח השקדים, לפני הוצאת הממרח לקערה. (אפשר להשתמש גם בשמן קוקוס).
- אפשר לעטר עם חצאי שקדי במרווחים שווים שיסמנו את "שבילי" החיתוך לאחר האפייה.