כל המתכונים
מרק מרענן בסגנון ספרדי , עם הרבה חלבון ערכים טובים ובעיקר הטעמים - שישאירו טעם למנה הבאה!!!
אחרי הארוחות בתפריט מסורתי הנה גיוון לאירוח האושפיזין בסוכה (וגם בבית....) עם מנות קלילות ועשירות בו זמנית.
כל המתכונים
מרק שקדים קר – מתאים לחגי תשרי

- 250 גרם שקד ישראלי טחון (אפשר מולבן ואפשר עם הקליפה הטבעית)
- 3 פרוסות חלה מושרות במים חמים (כמחצית השעה)
- 2-3 שיני שום
- חצי כוס שמן זית עדין (כדוגמת לצ'ינו או פיקואל)
- רבע כוס חומץ בן יין לבן (או כל חומץ אחר שאוהבים)
- 1 ליטר מים קרים
- אשכול קטן של ענבים ירוקים חצויים
- חופן שקד ישראלי טבעי קצוץ גס
- מלח (1-2 כפיות)
- מכניסים למעבד מזון שקדים טחונים, פרוסות החלה (סחוטות מהמים) ושום ומעבדים לעיסה. מוסיפים שמן זית וחומץ תוך כדי פעולת העיבוד. ממליחים ומוסיפים את המים עד דרגת סמיכות (כמו יוגורט סמיך).
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הענבים ומקררים מספר שעות.
- מוזגים לקערות מרק ומעטרים בשקדים הקצוצים.