כל המתכונים

ריבועי שקדים בקלי קלות

קיץ חם ומורכב

אוגוסט החם וההביל (בעיקר באזור החוף) גורם לנו להימנע מלהתקרב לתנור האפייה. במציאות המורכבת של גל קורונה רביעי, עליה בתחלואה, בדיקות וחיסונים, מצאתי את עצמי יותר בבית מחפשת משהו ללוות את הקפה. וכשבא לנשנש משהו, יצרתי עוד מתכון מנצח עם שקד ישראלי. השקדים הטחונים משדרגים  את הקוביות הקטנות האלה, במינימום של זמן הכנה ורשימת מצרכים קצרצרה! ואפילו ללא גלגול לכדורי עוגיות. מערבבים, משטחים ואופים ('המאמץ הכי מסובך' בהכנה – סימון הקווים 2X2… – אפשר עם גלגלת פיצה!!

תהינו גם אתם ובני ביתכם ועד הפוסט הבא, שימרו על עצמכם והאהובים לכם

שתף מתכון:

ריבועי שקדים בקלי קלות

   
כ-50-60 עוגיות
 
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמן)
 

המצרכים :

  • 3 כוס קמח
  • 100 גרם שקדים, שקד ישראלי טחון דק
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  •  (לא חובה, העוגיות טעימות גם בפשטותן) שבבי שקדים  לעיטור - שקד ישראלי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2.  בקערה מערבבים את כל החומרים
  3. עם "עקב" כף היד או גב כף לשטח על גבי ניר האפיה שבתבנית
  4.  עם סכין לסמן חתכים של 2X2  ומפזרים שבבי שקדים (אם רוצים)
  5. אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מתחילות להצהיב. להוציא מהתנור לחדש את החיתוכים ולהמתין לצינון מלא
  6. שומרים בקופסא סגורה
 

טיפים

  1. אני השתמשתי בשקדים מזן חסן (אום-אל-פחם), מובחר - ענק
  2. אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום

כל המתכונים

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement