כל המתכונים

עוגת שקדים בזיגוג שוקולד, גם לפסח

עם ההכנות לפסח הכי מוזר שעברנו אי פעם, החלטתי לא לדלג על מסורת המשפחה ולאפות את עוגת השקדים של סבתי.

זאת הנודעת בשם: "עוגת  פסח של סבתא זלמה". סבתי היתה מערבבת שני סוגי שקדים טחונים : מרים ורגילים.

עוגה לא מסובכת להכנה, טעימה וחגיגית. גם השנה ננעים את החג עם האוירה גם אם הטעמים "יעברו" בזום.

שתף מתכון:
  • תבנית עגולה '26 משומנת
  • לחמם תנור ל 170 מעלות
  • מרכיבים:
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 7 ביצים
  • 11/3 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח מצה
  • 2 כפות קמח תפו"א
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 2 כפות קוניאק
  •  1 כפית גרידת לימון
  • אופן ההכנה:
  • להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  • להקציף את החלבונים עם הסוכר
  • לערבב בקערה חלמונים + קוניאק + שמן וקליפת הלימון.
  • להוסיף את התערובת לחלבונים המוקצפים.
  • לערבב את הקמחים עם השקדים ולהוסיף לתערובת בעדינות.
  • לאפות בתנור החם כ-35 דקות ב-170 מעלות
  • לשנות מצב תנור לטורבו לעוד 10 דקות
  • להוציא מהתנור ולצנן. העוגה עלולה ל"נחות". הציפוי יעשיר את העוגה בטעם ובמראה
  • לציפוי השוקולד
  • מרכיבים:
  • 50 גרם שוקולד
  • 2 כפות קקאו
  • 5 כפות מי ברז
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם חמאה (או מרגרינה לעוגת פרווה)
  • ההכנה:
  • להמס את כל המרכיבים, ללא השומן, על להבה נמוכה או 20ש' במיקרו
  • להוריד מהאש והוסיף את השומן תוך ערבוב איטי.
  • לצפות את העוגה הקרה ולעטר בשקדים פרוסים/חצאים/שלמים.
כל המתכונים

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement