כל המתכונים

עוגיות שקדים וטחינה נהדרות

לא רק בט"ו בשבט

ט"ו בשבט הוא החג שלנו, שקד ישראלי. ט"ו בשבט משיב אותנו לפירות ארץ ישראל, שבעת המינים, ארבעת המינים, פירות יבשים, אילנות ונטיעות. השנה, תשפ"א, נקוה שט"ו בשבט, חג הטבע יהיה היום האחרון של הסגר הסופי בהחלט ונוכל לצאת לטבע, לשאוף וליהנות מהפריחות, מאשדות הנחלים השוצפים, ממקורות המים המלאים, מאויר צלול ומראות יפים.  אם נשארו לכם עוגיות קחו אתכם לטיול! בריאות ושלוה לכל.

חג שקד שמח

שתף מתכון:

עוגיות שקדים וטחינה נהדרות

   
כ-25-30 עוגיות תלוי בגודל
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמן)
 

המצרכים :

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס קמח שקדים - שקד ישראלי
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 מ"ל שמן זית עדין (למשל לצ'ינו)
  • 20-25 חצאי שקדים מולבנים לעיטור - שקד ישראלי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2.  בקערה מערבבים את כל החומרים
  3. בידיים רטובות (או בעזרת 2 כפיות)  צרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית
  4.  מעטרים כל עוגייה בחצי שקד מולבן
  5. אופים כ- 15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להצהיב. להוציא מהתנור לצינון מלא על רשת
  6. שומרים בקופסא סגורה
 

טיפים

  1. להסרת הקליפה הצמודה לשקד - להשרות במים רותחים 5 דקות ולקלף. אפשר גם לאפות עם הקליפה.
  2. אני השתמשתי בשקדים מזן חסן (אום-אל-פחם), מובחר - ענק
  3. אני השתמשתי בשמן זית כתית מעולה, מזן לצ'ינו, שהוא עדין ומתאים לכל מטרה
  4. כיון שהתערובת רכה הרטבת הידיים לגלגול הכדורים מקילה
  5. אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום
  6. קמח השקדים מוסיף לפריכות העוגיות וזאת הסיבה היחידה שכדאי להתאפק לפני הטעימה הראשונה לקירור מלא!! (שלא יתפוררו)
  7. אפשר להכפיל את הכמויות לשתי תבניות. מעדן שנחטף!

כל המתכונים

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement