כל המתכונים

עוף ט"ו בשבט, עם שקדים ופירות

 עוף חגיגי מתכון  בריא וטעים
שתף מתכון:

מצרכים

  • 4 כרעיים עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק או אדום (לא חריף)
  • 1 תפוח עץ (גרני סמיט)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית קארי
  • 1 כפות קמח שקדים או רגיל
  • 50 גרם שקדים
  • 50 גרם ערמונים (קלויים/אפויים)
  • 50 גרם שזיפים מיובשים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
  • 2 כוסות מים

אופן הכנה

1.

  • לחמם תנור ל C 1800
  • לרפד תבנית התנור בנייר אפיה
  • למרוח את העוף בשכבה דקה של שמן. לערבב את 2 סוגי הפפריקה עם כפית מלח ולמרוח את כרעי העוף. להניח בתבנית. לאפות כ-30 דקות עד שהעוף משחים
  • להוציא מהתנור ולשפוך את הנוזלים והשומן שהצטברו.
  • לקצוץ גס את השקדים
  • לפרוס את הערמונים
  • לפזר את השקדים והערמונים על העוף.

2. הכנת הרוטב

  • -לקצוץ את הבצל
  • -לחתוך את הפלפל לקוביות
  • -לחתוך את התפוח (אין צורך לקלף) לקוביות
  • -לקלוף שיני שום ולפרוס לפרוסות דקות
  • -לחמם מחבת גדולה או סוטאז' עם 3 כפות שמן זית ולאדות בצל עד שקיפות
  • -להוסיף את הפלפל והשום ולבשל כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם
  • -להוסיף את הקמח ולערבב היטב (למניעת גושים)
  • -להוסיף את היין והמים
  • -להוסיף את התפוחים, תערובת הפפריקה שנשארה וקארי.

3. לחמם תנור ל  1600 (לא טורבו).

למזוג את הרוטב על רבעי העוף שבתבנית (הרוטב צריך להגיע לגובה 2/3 מהעוף) ולאפות  כשעה.

לפזר את השזיפים על הרוטב והעוף ולהמשיך באפיה עוד כ-20-30 דקות.

כל המתכונים

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement